standard

Duurzame Jonge 100 zoekt naar jonge duurzame innovators

Duurzame Jonge 100

De Duurzame Jonge 100, of in het kort DJ100, is in september begonnen met de zoektocht naar de 100 meest inspirerende en innovatieve duurzame jongeren van ons land. De DJ100 hoopt met het initiatief meer aandacht te creƫren voor duurzaamheid onder jongeren.

Meer aandacht voor talent

De DJ100 vindt dat het werk dat jonge ondernemers die duurzaam innoveren of ondernemen in Nederland vaak over het hoofd wordt gezien. De media zou nauwelijks aandacht besteden aan projecten die worden uitgevoerd en de aandacht zou zich vaak beperken tot bestaande netwerken. Door de DJ100 zal er meer aandacht komen en kan talent worden aangemoedigd om te blijven innoveren.

Iedereen is gelijk

De DJ100 is geen wedstrijd en er wordt dan ook geen ranglijst gemaakt. De organisatie wil daarmee benadrukken dat het meegaat in de cultuur van jongeren waarin delen en co-creatie ook erg belangrijk is. De lijst biedt bovendien voor iedereen gelijke kansen en zal aantonen dat voor het maken van een bijdrage aan een duurzame toekomst geen grote naam of groot netwerk benodigd is.