standard

Provincie Groningen wil duurzame weg- en waterbouw

groningen

De provincie Groningen investeert in duurzaamheid op het gebied van weg- en waterbouw. Door middel van de Green Deal Duurzaam GWW getekend worden aannemers gestimuleerd om innovatief en duurzaam te gaan werken. Deze deal is een bekrachtiging van de samenwerking tussen overheden, marktpartijen en kennisinstituten. Groningen investeert sowieso veel in duurzaamheid.

Zo is er een speciaal programma Innovatief en Duurzaam MKB in de provincie. Nu wordt er dus ook geïnvesteerd in een duurzame wegenbouw. Samenwerkingsverband Duurzaam GWW heeft een aantal werkmethoden ontwikkeld die ervoor moeten zorgen dat het bedrijfsleven makkelijker duurzaam en innovatief kan werken aan projecten die te maken hebben met weg- en waterbouw.

Ervaring

De provincie wil graag ervaring opdoen met deze werkmethoden en daarom kiest het dit jaar vijf projecten uit. Vanaf het komend jaar gaat Groningen standaard met deze methoden werken. De overeenkomst werd eerder al getekend door partijen als de Rijksoverheid, ProRail, een aantal gemeenten, provincies en Bouwend Nederland. Naast Groningen zetten op 10 februari ook Drenthe, Flevoland en Noord- en Zuid-Holland hun krabbel.