standard

Puma meest duurzame schoenmerk

puma-incycle-collection-biodegradable-recyclable-products

Uit onderzoek van Rank a Brand blijkt dat ruim de helft van 72 onderzochte schoenmerken niet helder communiceert over de arbeidsomstandigheden en de effecten van milieu en klimaat.

Volgens het onderzoek komen er in de productie van schoenen schrijnende omstandigheden voor. Het leer dat gebruikt wordt, komt vaak uit Braziliƫ, waar Amazonebossen om die reden moeten wijken voor veeteelt. Op de ranches zou sprake zijn van slechte werkomstandigheden. Bovendien zijn de gevolgen van gebruikte chemicaliƫn die terecht komen in het grondwater slecht voor de gezondheid en de landbouw in landen als India, Nepal en Bangladesh.

B-label

Op de website van Rank a Brand kun je van alle onderzochte schoenmerken bekijken hoe duurzaam ze zijn. De hoogste score kreeg het populaire sportmerk Puma. Dit merk krijgt een B-label, met een score van 14 uit 21. Geen enkel schoenmerk scoorde het hoogst haalbare A-label. De meeste merken scoorden zelfs een negatief koopadvies met bijbehorend E-label.

puma-duurzaamheid-bio

Duurzame multinational

Puma doet veel moeite om duurzaam en goed voor het milieu te produceren. Het bedrijf behoort al tot de duurzaamste multinationals ter wereld. Het verving de standaard schoendoos voor een duurzame tas en er werd een volledig duurzame winkel geopend. Afgelopen jaar lanceerde het merk bovendien een schoenen- en kledinglijn waarvan de producten biologisch afbreekbaar zijn. Deze producten zijn al in de winkel te verkrijgen en zijn o.a. hier terug te vinden. Ook de Sale is weer begonnen, dus de duurzame voordeeltjes kunnen weer worden gescoord.

puma-incycle-graph