standard

Windenergie: de investering van de toekomst

windmolen-e1407922160259-470x340

Beleggen in hernieuwbare energiebronnen zoals wind en zon heeft de toekomst. Zo laat ook Warren Buffet, Amerikaans zakenman en investeerder, zien door nog eens miljarden extra in de energiesector te steken boven op zijn enorme investeringen die hij in het verleden reeds heeft gedaan. En dat hij verstand van investeren heeft, staat als een paal boven water: op Bill Gates (Microsoft) en Carlos Slim (telecommunicatie) na is hij de rijkste man ter wereld.

Directe voordelen windenergie

In tegenstelling tot kolen, olie en gas, is wind een onuitputtelijke bron. Geen risico’s op enorme prijsschommelingen als gevolg van de schaarste van het goed. En als land is het een slimme investering – vooral als je er veel van tot je beschikking hebt, zoals wij in Nederland – omdat je hier autonoom over kunt beschikken en niet afhankelijk bent van olie- of gasverstrekkende landen in onder andere het Midden-Oosten. Daarnaast draag je enorm bij aan een rijke nalatenschap voor de volgende generaties, een verantwoordelijkheid voor een schonere wereld die velen van ons voelen en nastreven.

Nadelen bespreekbaar maken

Je hoort natuurlijk ook wel over de nadelen die aan het opwekken van energie door middel van windturbines kleven: landschapsvervuiling en geluidsoverlast. Gelukkig zijn dit kwesties die door middel van goed overleg en het selecteren van voor alle partijen geschikte locaties kunnen worden opgelost. Denk bijvoorbeeld aan het bouwen van windmolenparken op zee en op land, door in gesprek te gaan met bewoners in de omgeving van te bouwen windmolenparken.

Investeer samen met windmolenpark De Beemden

Windpark De Beemden heeft een aantrekkelijk voorstel voor de belegger die voor duurzaam wil gaan: het HollandseWind Certificaat. Iedereen kan deelnemen en een certificaat van 25 euro aanschaffen (maximaal 100 certificaten per klant) om mee te helpen bouwen aan de verdere ontwikkeling van het windpark. Als dank daarvoor ontvang je windrendement, minimaal 2,5 procent en maximaal 3,5 procent. Dus hoe harder het waait, hoe gunstiger voor je portemonnee. Veel mensen zijn je al voorgegaan: er zijn reeds 128.000 certificaten verkocht met een gezamenlijke waarde van 3,2 miljoen euro, bestemd voor een duurzame Nederlandse energietoekomst.

Hoe je mee kunt doen?

De certificaten zijn uitsluitend via de website van Eneco verkrijgbaar en je kunt in een paar klikken al medefinancierder zijn van een groenere toekomst. Kijk hier voor de voorwaarden en het door de AFM goedgekeurde prospectus.

In de volgende video wordt uitgelegd wat het HollandseWind Certificaat inhoudt;


HollandseWind Certificaten® zijn uitgifte van windpark De Beemden. Voorwaarden en risico’s via het prospectus op eneco.nl/windcertificaat.